De formule 1 door de ogen van een fanatieke fan:

 

Testosteron

Wat is het mannelijk equivalent van een ‘catfight’? Dat woord zou er toch echt moeten komen, want de heren coureurs vertonen typisch haantjesgedrag.

Zodra de adrenaline van het racen vervaagt, wordt dit vervangen door testosteron zodra er een poezelig voetje uit de cockpit wordt gestoken.

Neem nu Lewis Hamilton. Deze praatgrage jongeling heeft met argusogen gekeken naar de triatlonkunsten van Jenson Button. Button, de openlijke affectie van Brawn voor Alonso in het achterhoofd houdend, heeft hard getraind om aan triatlons deel te nemen. En niet onverdienstelijk, getuige de belangstelling van de diverse media. Hamilton’s borst zwol op van jaloezie door deze verlegging van de aandacht. In een poging deze terug te krijgen beweerde Hamilton dat hij fitter was dan Button. Button liet dit niet over zich heen gaan en daagde zijn landgenoot in de persconferentie uit, tot het deelnemen aan de triatlon van Bath, eind juli. Wie de verliezer is, zal een geldbedrag moeten geven aan een liefdadigheidsinstelling. Toen ook Coulthard de boel begon op te stoken, wist Hamilton dat hij er niet onderuit kon. Totdat na de persconferentie pappie hem kwam redden door te stellen dat zoonlief werd verboden om mee te doen, hij moest zich concentreren op zijn kampioensaspiraties.

Kimi Raïkkönen was een verfrissende wind in deze stoere mannenpraat. Toen men hem vroeg of hij ook mee wilde doen; was zijn antwoord zeer verhelderend. “Neuh, daar heb ik helemaal geen zin. Schema’s? Ik plan helemaal nooit. Ik train gewoon wanneer ik er zin in heb”. Ach, een regerend wereldkampioen kan het hebben. Waarschijnlijk laat hij zijn testosteron enkel los op vrouwen.

Maar ook de andere coureurs kunnen hun mondje aardig roeren. David Coulthard liet elk jaar zijn tegenstanders sidderen van angst door te stellen dat dit zijn jaar zou worden. Lewis Hamilton beweert dat hij momenteel in de vorm van zijn leven is. Kovalainen accepteert deze verpletterende zelfkennis, maar stelt dat hij beter is dan Hamilton. Massa heeft zijn bravoure weer gevonden na zijn overdonderende en zeer verdiende overwinning in la douce France. Hij rijdt inmiddels het luttele aantal van 7,5 jaar in de F1-auto’s rond en is inmiddels klaar om wereldkampioen te worden. En laten we zijn aanvaringen met diverse coureurs na races, gesnapt door de camera’s, niet vergeten. Ook Trulli heeft nog nooit beter gereden dan nu. Maar dat is geen stoere praat, dat is gewoon aandoenlijk.

 

Misschien is het maar beter dat we geen mannelijke tegenhanger van “catfight”. It isn’t a pretty sight!

 

Reacties

 

 Terug