De formule 1 door de ogen van een fanatieke fan:

(Ingezonden door Richard)

 

Back to Basic

 

Vroeger toen we nog jong waren....... wat is dat een uitspraak die je vaak kunt gebruiken.

Weet je nog toen wij jong waren : we hadden een computer die op een koelkast leek en dat noemde je een commodore 64 of een 286. dat was toch al heel wat. je kon op woensdag middag eens lekker binnen blijven zitten om digger te spelen of king kong en de echte bikkels hadden de eerste uitvoering van fifa! wat geweldig dat we dat konden doen en aan alle basics konden ontsnappen, zoals buiten spelen met een bal of zelfs het bouwen van een hut. wie ging er nou buiten oorlogje spelen met nepgeweren als je binnen kon zitten achter je technische hoogstandje en met de eerste versie van doom alle monsters echt aan gort kon schieten. Nu we echter dusdanig veel spellen, computers en game consoles om onze oren hebben gekregen zijn we enigzins verzadigd en zijn we blij als we eindelijk weer een stukje kunnen gaan wandelen en onze vierkante ogen kunnen verwennen met een overvloed aan vormen in de natuur. Back to basic!


Ik begin hierover omdat we dit ook een beetje te zien krijgen in de door ons geprezen Formule 1. Na jaren van technische hoogstandjes die elkaar opvolgden waren de rijders zo verwend dat er weer iets moest veranderen. Het genot van de verandering hebben we dit jaar mogen aanschouwen. REGENRACES ZONDER TRACTION CONTROL. Wat heerlijk om te zien wie er echt kan rijden en welke heren er door de mand vallen bij het gemis van hulpmiddelen. Wie heeft er niet gelachen toen er braziliaan ( Massa) dusdanig vaak spinde dat zelfs Ecclestone gedacht moet hebben aan het heffen van entree voor de draaimolen. En dan het verschil in het rijden van de lijnen waarbij je dit jaar eindelijk weer op moet letten waar je op je gas gaat bij het uitkomen van een bocht, zodat je niet als garnering in de grintbak komt te staan.
Mijn mening is daarom dat er meer mag gebeuren om de ware coureur boven te halen.

Races werden te vaak gewonnen vanwege de beste motor of banden. Ook de wedloop om de meeste accesoires op de wagen had op een gegeven moment de top bereikt. Ik weet nog dat in de tijd dat ik begon te kijken de wagens relatief kaal waren en je kunt niet zeggen dat ze lelijk waren.Dat was de tijd dat de kerels met de grootste ballen de races nog wonnen en niet de jochies met de mooiste computers Evolutie moet kunnen maar van mij mag het weer iets meer BACK TO BASIC!!!
 

 

Reacties

 

 Terug