De formule 1 door de ogen van een fanatieke fan:

 

Wist u dat?

In de wereld van de F1 heb je vele schijnzekerheden en soms regelrechte geruchten.

Hoewel de roddels reuze amusant zijn (en geregeld een kern van waarheid bevatten), is het ook wel eens leuk om het van een andere kant te bekijken. 

 

Dus heb ik een lijst gemaakt met allerhande weetjes over de F1;

 

- 20 minuten voor zijn eerste F1 GP ooit, was Kimi Raïkkönen nog in diepe slaap. Hij moest hardhandig worden wakker gemaakt. Hij reed overigens wel in de punten.

- Het beste verjaardagscadeau welke Fernando Alonso ooit  heeft gekregen was een radiobestuurbare auto, gegeven door oma Alonso.

- Kimi Raïkkönen houdt wel van een flinke duik in een zwembad. Hij laat zich dan uit het raam van de eerste verdieping vallen en belandt dan in het zwembad in de tuin. Bommetje!

- Robert Kubica woont tegen zijn zin in vermogen-vriendelijk Monaco. Hij staat het liefst, zoals elke Pool, elke dag even in zijn tuintje naar de planten te kijken.

- Fernando Alonso’s naamgenoot uit voormalige woonplaats Oxford had de tijd van zijn leven toen de coureur bekend werd. De verschrikte jongen werd onder bakken fanmail bedolven. Hij had beduidend minder moeite met de foto’s van de vrouwelijke fans.

- De oma van Kimi Raïkkönen houdt van properheid. Na het behalen van zijn pole position moest de Ferrari coureur dan ook eerst langs oma die met een zakdoekje zijn snoet schoonpoetste. Agossie!

- Het stopwoord van Fernando Alonso is: Toma! (kom op!)

- Jarno Trulli keek vreemd op toen hij Ozzy Osbourne zag schuifelen over de grid. Geen idee hebbend wie de beste man is, bekeek Trulli de mensen die redderend om de zanger heen liepen. Onze vriendelijke Italiaan kon zich niet voorstellen waarom Ozzy op een sport evenement was en heeft gelaten zijn schouders opgehaald.

- Toen Mika Hakkinen nog in de F1 zijn rondjes reed kwam vrouwlief (inmiddels zijn ze gescheiden) Erja vaker in beeld dan deelnemend team Minardi.

- Kimi Raïkkönen is de 200.000 euro kostende Corvette die hij van Sharon Stone heeft gekocht, kwijt. Hij heeft deze auto aangeschaft op een veiling voor het goede doel. Het maakt hem ook niet zo bar veel uit; het geld was tenslotte op de juiste plaats aangekomen.

- Fernando Alonso prefereert honden boven katten

- Nelson Piquet zou graag een kop koffie willen drinken met Jack Bauer (24).

- Een medecoureur over Kimi Raïkkönen: "If all such modifications, which give unfair benefit to car speed, are illegal, then also Kimi should be banned."

 

Gelukkig hebben we allemaal zo onze eigen herinneringen en favoriete coureurs, teams en circuits. Dus er zijn vast nog vele leuke feiten bekend over andere mensen. Wie wil aanvullen met weetjes?

 

Reacties

 

 Terug