Nürburg 2007

Nurburg 2007 door de ogen van Nienke

Het thema van dit jaar werd al vrij snel duidelijk; het moest groter en gekker dan 2006. Tijdens de diverse feestjes tussen Nurburg 2006 en Nurburg 2007 werden de meest waanzinnige zaken geroepen; een zeephelling, een vla-bad en wat te denken van een schuimkanon? Helaas was niet te realiseren en moesten we genoegen nemen met wat minder. Nu vond ik (en met mij vele bezoekers) dat we het ook dit jaar weer voor elkaar hebben gekregen; het werd groter en gekker!!! Missie geslaagd.

Aangezien er werd gevreesd voor drommen Duitsers die het allemaal hadden voorzien op ‘onze plaats’ werd er besloten om op zondag alvast te vertrekken. Will, Hetty, Remco en Nienke offerden zich op om het fort te bouwen en te bewaken. Vanzelfsprekend besloten we om de dagen tot woensdag te genieten van de rust. Misschien zelfs wel een paar wandeltochtjes en eens lekker tot jezelf te komen. Eén van bovenstaande personen had daar echter heel andere gedachten over en het werd dus een week vol herrie en f1-feestjes.

Op maandag mochten we Piet en Tjeerd verwelkomen, die traditiegetrouw elkaar vergezelden naar de plaats des onheils. De laatste versieringen werden in orde gemaakt en een stuk of 1000 extra tie-wraps gebruikt. Tjeerd was in da house! Ook Hetty en Nienke hadden een zeer belangrijke taak te volbrengen. De ballonnen moesten worden opgeblazen en opgehangen. Gewapend met een fles rose (Niet koud? Nja, dan maar lauw)en een paar zakjes ballonnen daalden wij in het badje neer om heerlijk in het zonnetje deze taak te volbrengen. Alleen gooide de wind af en toe roet in het eten. Het is niet uit te sluiten dat mensen nog geruime tijd ballonnen zagen zweven in de omgeving van Nurburg.

Inmiddels waren onze overburen gearriveerd, die hun tentje reeds op onze oude plaats (de brutaliteit!) hadden gezet. Een schuwe blik naar ons feestgebeuren, een paar telefoontjes en koortsachtig overleg waren het gevolg. Remco besloot in te grijpen en ze te verwelkomen met een biertje. Het bleken Duitsers te zijn die de Nordsleife te lijf gingen op hun motor. Na verloop van tijd bleken ze overtuigd van onze vriendelijke bedoelingen en hebben we nog de nodige biertjes gedeeld en gesprekken gevoerd. Wij hebben geleerd wat olifanten doden is en zij hebben geleerd wat de F1 inhoudt. Grappig detail; eerder in die week waren deze Duitsers naar ons plekje verhuisd om te ontsnappen aan het geluid van een generator. Wisten zij veel wat ze bij ons te wachten stond!

Eigenlijk was het voornamelijk wachten totdat het woensdag was, dan zouden Danielle, Raimond en Jeffrey komen en zou onze kudde compleet zijn. Het was een gezellig weerzien en toen hebben we gezamelijk gewacht totdat het donderdag was. Want zoals we allemaal weten, op donderdag is de Pitwalk de kick-off voor het weekend. En eindelijk werd het dan donderdag!

Voor mij persoonlijk ook een leuke dag; aangezien ik jarig was en 29 werd. En dat betekent dat het nog vreselijk lang duurt voordat ik 30 ben. Dit om volledige duidelijkheid te verschaffen. Danielle was zo lief om een taart verzorgen (wie is Nieke??) en ’s avonds werden er natuurlijk flessen champagne ontkurkt. Het werd een erg leuke verjaardag en ik kreeg zelfs cadeautjes van onze gasten. Super leuk!!

De pitwalk zelf was natuurlijk niets nieuws, hoewel ik nu bij het rode team stond te koekeloeren. De pitcrew aldaar was wel gecharmeerd van mijn outfit overigens.

Tsja mijn outfit.... na weken van voorbereiding (dank je wel Hetty!) mocht ik dan eindelijk mijn Kimi-woman outfit aan. Ondanks dat ik niet heel Nederland dmv camera’s kon laten zien hoe ik eruit zag, denk ik toch dat veel mensen op het circuit hebben gezien hoe ik eruit zag. En daarnaast ook vele mensen thuis, want er zijn afschuwelijk veel foto’s gemaakt. Na verloop van tijd kreeg ik gewoon kramp in mijn wangen van het lachen en nog weer later werd het enkel een routineklusje haha. Helaas snapte niet iedereen wat ik nu precies uitbeelde en kreeg ik verrassende opmerkingen naar mijn hoofd. Want laten we eerlijk zijn; catwoman of superman zijn niet echt van toepassing, is het wel?

Die avond bood onze plaats een wonderlijke aanblik van Letten die tafeltennisten (het feit dat ze kampioen waren in o.a. tafeltennis maakte het des te grappiger, aangezien ze niet veel wonnen), Nederlanders en Duitsers die tafelvoetbal speelden (brings back memories) en Duitsers die het edele spel van het sjoelen ontdekten. Natuurlijk allemaal onder het genot van champagne, tequila, wodka-jus en bier. Ook bleek dat de mensen hier openstonden voor marshmellow roosteren (zie je wel!!). Het was een gezellige avond.

De vrije trainingen en kwalificatie waren niet heel bijzonder. Wel konden we ze bekijken vanaf een erg goede plek, hulde aan Remco voor het uitzoeken van deze tribune. We zaten op tribune 11 waardoor we zicht hadden op het uitkomen van start-finish, het infield en de baan voor onze tribune waarna ze via een bocht verdwenen richting onze vorige plek. Behoorlijk veel dus! Het was dan ook af en toe moeilijk om alles in de gaten te houden.

Op vrijdag hadden we een rustige avond en op zaterdag de grootste feestavond, volgens de traditie eigenlijk. Het was wederom een gezellige avond. We kregen weer wat meer aanloop en er werd zelfs gedanst. Ook zijn er nu Duitsers die de kabouter Plopdans kunnen uitvoeren. Vreemd genoeg zijn ze daar trots op haha. In vergelijking met andere jaren was het wel een rustige avond, dat gold eigenlijk voor de hele week. Maar het was zeker niet minder gezellig!

De racedag was... tsja.... wat kan ik daar over zeggen. Iedereen die de race heeft gezien weet dat het een grote puinhoop was. Vanuit onze tribune hadden wij een uitstekend zicht op alle auto’s die in de eerste bocht een parkeerplaats zochten, het uitvallen van Winkelhock, de rokende Williamsen en BMW’s en helaas zagen wij ook een langzaam rijdende Kimi Raïkkönen voorbij komen voor hij zijn auto stilzette in de pits. Vier uit de vijf keer in mijn aanwezigheid in Nurburg. Dat is vrij heftig. Natuurlijk was de race daarmee niet voorbij en heb ik zelfs nog een beetje kunnen genieten van Alonso die Massa inhaalde, maar het tekent de race behoorlijk. Volgend jaar gaan we echter naar een ander circuit en kan hij in ieder geval niet meer uitvallen in Nurburg haha!

 

Terug