Nürburg 2009

Nurburg 2009 door de ogen van Nienke

Niet de regendruppels joegen ons het laatste stuk omhoog, maar Remco’s innerlijke zorg om ‘onze plek’ op de camping zorgde voor een topsnelheid de berg op. Onderweg hadden we al geprobeerd om de vrachtwagens van Brawn GP te hinderen, je weet immers nooit hoeveel vertraging we ze konden bezorgen. Achteraf was onze zorg voor een ‘walk over’ van Brawn geheel onterecht, ongetwijfeld tot groot verdriet van Frank. Eenmaal boven aangekomen lachte een maagdelijk groen grasveld ons toe; we hadden het gehaald! Zoals het een goed groepslid betaamt, hebben we direct een strook van 36 meter afgezet. De rest van de dag genoten we van de onwerkelijke rust. 

Op dinsdag druppelden de mensen binnen. Will en Hetty waren zo zwaar beladen dat ze, ook met een lege auto, de berg niet op konden komen. Halverwege de berg moesten we de aanhanger dan ook uitpakken. Maar mensen, zijn jullie echt verbaasd? Als je ziet wat er allemaal stond, is het niet verwonderlijk! 7 Partytenten, 2 koelkasten, een grote BBQ, een zeer uitgebreide muziekinstallatie inclusief boxen, een tafeltennistafel, een sjoelbak, dartboard, een kerstboom (!), een voetbaltafel, eettafels, diverse stoelen, en natuurlijk een volledig tentenkamp. Zoals altijd werd er met veel enthousiasme opgebouwd en al Tjeerd’s 341 tiewraps werden gebruikt. Het resultaat was weer een sfeervol tableau!  

Helaas zat het weer dit jaar niet echt mee. Het was koud, nat en vooral modderig! Nu schijnt modder goed voor de huid te zijn, maar je moet dat soort dingen natuurlijk niet overdrijven. De nachten waren erg koud en alle mooie en feestelijke kleding moest verborgen worden onder dikke truien. Tenzij je een Renault-fan bent, die niet al te lange armen heeft. De ijsverkopers op het circuit werden, zeker de eerste dagen, met de nek aangekeken en er is een zoektocht op touw gezet voor een tentje met koek en zopie. Ondanks dit alles hebben we een fantastische tijd gehad en weerhield moeder natuur ons niet om te dansen en ontzettend te genieten. 

Dit jaar mochten we een aantal nieuwe mensen verwelkomen en ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat ze allen een leuke aanvulling zijn op onze club. BEGZ is dus een aantal leden rijker! Op het laatste moment hebben we ook Piet kunnen overtuigen om mee te gaan en zo hoort het ook. Ook buiten onze eigen groep was het een warm weerzien met een aantal mensen. Natuurlijk de groep van Dennis & Peter, maar ook Arie & Maik en Ruud & André waren er weer bij! En tot onze grote verrassing bleken ook de mannen uit Bemmel die we in Magny Cours ontmoet hebben deze GP te bezoeken. Hoe groot is de kans dat je bij de ingang uit meligheid mensen verwelkomt en zij oude bekenden blijken te zijn? Ook zij hebben de geneugten van BEGZ mogen proeven en het moge duidelijk zijn dat we de volgende GP met zijn allen gaan. Ook zijn ze allen natuurlijk uitgenodigd voor ons Braziliaanse feestje.  

Bij de F1 hoor je duidelijk te maken wie je support! Dat is een les die we al snel hebben geleerd. Dit jaar was het kleurenpalet vrij uitgebreid, leuk! Natuurlijk heb je de Renault-crew die tot ieders verrassing 2 nieuwe leden kreeg. Zowel Roy en Will (!) zijn gezwicht voor de druk. Vanzelfsprekend blijven Jeffrey, Hetty en Nienke bij Kimi Raïkkönen en de laatste 2 hebben eindelijk een rood shirt gekocht. Dat heeft niet alleen als voordeel dat je Kimi up-to-date aanmoedigt, maar het schijnt ook af te kleden. Piet heeft nu echt zijn team gevonden; een mooie nieuwe cap van Red Bull is de zijne. Ook Manisha (a.k.a. Snoopy) voelt wel wat voor Red Bull, maar zij moedigt Mark Webber het hardst aan. Dhiraj (ook wel mr. D genoemd) is na Mika Hakinnen blijven steken bij McLaren, maar gelukkig weerhoudt het hem niet om de dartpijlen tussen de ogen van Hamilton te werpen. Een pet past helaas niet op zijn gestylde manen. Frank is een fan van de F1, maar heeft dit weekend kleur bekend (of is wit geen kleur?) bij Brawn GP. 

Op donderdag begon het pas echt. De pitwalk werd bezocht door Frank, Hetty, Roy, Manisha, Jeffrey en Nienke. In een van de auto’s die zich een weg door de menigte baande, zat Kimi Raïkkönen. En wie zag hem niet?!? Juist ja, Nienke. Gelukkig was Jeffrey wakker genoeg om een foto te maken. En eensgezind hebben we besloten dat de Fin naar de kapper moest. Hij had een ordinaire mat in zijn nek hangen. Er gebeurde wederom niet al te veel in de pits, maar het blijft leuk om er rond te wandelen. Nienke heeft weer een aantal keer voor fotomodel moeten spelen. De Finse jurk blijft dus leuk! En geloof het of niet, we hebben daar met blote armen rond kunnen huppelen. De zon was heerlijk! En Manisha staat samen met Buemi op de foto. Tjsa….. 

Op vrijdag was Will weer zo lief om zijn kaartje uit te lenen aan Hetty. De VT1 hebben we op onze eigen tribune Silver 11 gekeken. Daar was het waanzinnig koud! De warme hap als lunch is altijd prettig! Ook hebben we de kraampjes in Nurburg bekeken. Jeffrey en Nienke hebben zitten kwijlen bij het model van de 2007 Brazilië auto van Kimi Raïkkönen. Ooit wordt deze de mijne! De VT2 keken we op de hoofdtribune. Doodjammer dat deze € 100,- duurder is dan Silver 11. Het geeft een superoverzicht! Hoewel er niet zo bar veel gebeurt tijdens vrije trainingen, blijft het fantastisch om de bolides te horen, dat kippenvelmoment blijft elk jaar komen… 

De quali op zaterdag werd ineens een stuk spannender door de regenval. Dit resulteerde erin dat Alonso het niet bracht tot de 3e sessie door een spin en Piquet gewoon doorging. Hoezo een omgekeerde wereld?!? Ook Sutil deed van zich spreken in de quali, hij had een geweldig resultaat en dat met een zware auto! Dit alles bekeken we knus onder de plaid van Manisha…Nogmaals bedankt! Na de quali zijn Manisha, Dhiraj en Nienke naar de handtekeningen sessie gegaan. Allemachtig, wat een mensen! We waren veel te laat en moest achteraan sluiten. Vanzelfsprekend hebben we ons langs een groot aantal mensen kunnen wurmen. Helaas hebben we van niemand een handtekening kunnen krijgen. Wel hebben we een aantal coureurs gezien. Balancerend op de smalle bovenkant van een dranghek, vastgehouden door een aantal lieve mensen en toen natuurlijk Kimi gesommeerd naar ons te kijken. Gek genoeg, lukte dat niet. Het resultaat van deze middag was een illusie armer, 14 blauwe plekken rijker, gemerkt dat niet iedereen even fris ruikt en vreselijk goed vermaakt en erg gelachen, al is het maar om je eigen grappen. In de Ferrari-store heeft Nienke nog een rood shirt gekocht, cadeautje van Remco. De zon scheen heerlijk en we hebben zelfs een ijsje gehad. 

Iedereen weet inmiddels dat de feestjes gedurende de week ook een groot onderdeel zijn van de F1, we gaan niet meer enkel voor de race. En hoe moet je uitleggen hoeveel  lol we dan hebben? Dat iedereen welkom is en een biertje krijgt aangeboden.Dat de dansvloer gevuld is en dat we onze kunsten vertonen in een kring. Dat iedereen op zo’n avond Duits, Nederlands en Engels spreekt. Bij voorkeur door elkaar. Hoe vertel dat het fantastisch is om een stel mensen te zien dansen in een pit terwijl een ander er pirouettes doorheen maakt. En hoe laat je horen dat je onnoemelijk vals kunt zingen op Metallica en Nirvana. Je kunt niet uitleggen dat je gewend raakt aan de hele dag door harde muziek en dat je er zelfs bij kunt lezen. En hoe vertel je met een stalen gezicht dat het succesnummer van de week de Kabouter Plopdans is en dat de Duitsers het met een opgetogen gezicht meedansen? Ik vrees dat we de lezer moeten uitnodigen de filmpjes en foto’s op de site te bekijken. Dat geeft geen volledig beeld, maar om dat te ervaren zul je een keertje mee moeten gaan…..

Wist je dat:

-          Remco de paal van Will tussen zijn benen had

-          Dhiraj zelfs 2 palen tussen zijn benen had

-          Will de nieuwe Sjoelmacher heet

-          Je alleen van hem kunt winnen als je een beurt extra neemt

-          Je de Duitsers het meest blij kan maken met worst en niet met de heerlijke lapjes en spiesjes

-          De Duitsers liever geen bier uit Keulen drinken

-          Een goed doorvoedde Duitser best lenig kan zijn en goed kan dansen

-          We dit liever niet zien als “you can leave your hat on” klinkt

-          Manisha een schattige Snoopy-pyjama heeft

-          En ze dus nu Snoopy ofwel Snoop heet?

-          Dhiraj een te lastige naam is en Mr. D veel makkelijker is?

-          Mr. D later met Nicole wil trouwen, als hij ouder is

-          Van de 4 mannen uit Bemmel en maar 1 daadwerkelijk in Bemmel woont?

-          Will het zo koud had dat hij een aantal principes overboord gooide

-          Niet iedereen de Macarena kan dansen

-          Een stok hiervoor geen belemmering hoeft te zijn

-          Hetty witte voeten krijgt als ze haar wandelschoenen draagt

-          Nienke in Magny Cours Nijntje genoemd werd

-          Zij dit verdrongen had

-          Dit nu niet meer kan door het grote aantal mensen die dit inmiddels heeft vernomen

-          Rood afkleedt

-          Dit niet altijd het geval is bij zwart

-          Dit over 2 jaar wel het geval is

-          Ook Hamilton-fans Ferrari shirts dragen

-          Ook Jody Bernal een dansje heeft bij “Que si que non”

-          Er een groot aantal mensen ontgroend is; gefeliciteerd!

-          Tjeerd vuurwerk heeft gekocht

-          En dit een half jaar verborgen heeft gehouden

-          Het vergeten was mee te nemen naar Nurburg

-          Frank zo lief was om een pitstop te maken en het op te halen

-          Zodat we er op zaterdag van konden genieten, dank je wel Tjeerd!

-          Kimi uitviel door een steen in zijn radiator

-          Dit 6 jaar achter elkaar uitvallen betekent

-          Nienke hiervoor niemand in elkaar geslagen heeft

-          De muziek dit jaar fantastisch was; dank je wel Tjeerd en Remco

-          Er in Duitsland een kerstboom was die niet hing, maar gewoon stond

-          Kovalainen bovenin hing

-          Hamilton, Piquet en Fisichella onderin hingen

-          Fisichella om redenen die niets met rijderskwaliteiten te maken hadden, wat hoger in het
           zicht is geplaatst

-          We in de top 10 van leukste campingplaatsen stonden

-          We na de zaterdagavond vast en zeker op P1 stonden

-          Het nog best lastig is om met darten Hamilton te raken, niet dat we het niet wilden hoor!

-          Jeffrey meerdere malen ingemaakt is door een meisje

-          Je ook kunt filmen als je zelf meedanst

 

Terug